ПРОТОКОЛ № 2 засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

УКРАЇНА

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ  НОВОВОЛИНСЬКОЇ  МІСЬКОЇ  РАДИ

ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

проспект Дружби, 27, м. Нововолинськ, 45400, тел. (03344) 41202, тел./факс (03344) 31633

Е-mail: vykonk@nov-rada.gov.ua Код ЄДРПОУ 04051342

 

ПРОТОКОЛ № 2

засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

01 квітня 2020 року  11:00                                                                        м. Нововолинськ

 

ГОЛОВУВАВ: Сторонський А.М. – керівник робіт з ліквідації наслідків НС, перший заступник міського голови, секретар міської ради

 

ПРИСУТНІ: Громик О.І. – начальник штабу з ліквідації наслідків НС, заступник міського голови, Рожелюк В.Д. – заступник начальника штабу, радник міського голови, Саюк І.Л. – заступник начальника штабу, начальник Нововолинського міського відділу управління ДСНС України у Волинській області.

Члени штабу з ліквідації наслідків НС: Голованська О.М. – начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, Мороз В.В. – директор КНМ «Нововолинська  ЦМЛ», Попіка О.О. – директор Нововолинського центру ПМСД, Чайка О.І. – генеральний директор ЖКО, Жигалюк А.А. – начальник ВУКГ, Бучинський В.В. – в.о. начальника НВ ВП ГУНП у Волинській області, Мельник В.О. – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській  області, Лешко Я.Ю. – начальник Нововолинського міського управління  Головного управління Держпротспоживслужби у Волинській області, Мариніна Н.А. – завідувач Нововолинським міськрайонним      відділом ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України»,Коцура Ю.В.- начальник відділу транспорту та інфраструктури, Лакиш О.О.- начальник управління освіти, Сибіра І.М.-начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, Бурочук Г.В.- начальник фінансового управління.

Доповідач: Сторонський А.М. – керівник робіт з ліквідації наслідків НС, перший заступник міського голови, секретар міської ради виніс на розгляд питання, щодо  доцільності відкриття продовольчих ринків на території міста Нововолинськ.

Зачитавши зміст Постанови Головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшко від 30.03.2020  № 5 « Щодо протидії  поширення кроновірусної хвороби (COVID-19) в місцях торгівлі», зауважив, що дана постанова   має меншу юридичну силу і не може скасувати постанову Кабінету Міністрів від 11.03.2020 року 211 .  Тому ми не можемо керуватися лише даною постановою  Головного державного санітарного лікаря України при вирішенні даного питання.

Також наголосив, що дана постанова передбачає ряд заходів без дотримання яких  здійснення торгівлі є не допустимою, серед них:

  1. зареєстрований оператор ринку харчових продуктів;
  2. знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20м кв. торгівельної площі;
  3. наявна можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менш ніж 1,5 метри;
  4. забезпечення відповідного персоналу та покупців засобами індивідуального захисту;
  5. забезпечена можливість дотримання протиепідемічних заходів;
  6. для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі повинна становити не менше ніж 3 м.

Тому, враховуючи структуру  ринку та ментальність наших мешканців керівництво ринку буде не в змозі забезпечити усіх вимог постанови.

Після чого, було надано можливість висловити свою думку  членам штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

Доповідач: Лешко Я.Ю. – начальник Нововолинського міського управління  Головного управління Держпротспоживслужби у Волинській області, наголосив на тому, що для прийняття рішення потрібно вислухати позицію директора госпрозрахункового ринку, на що керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації повідомив, що мав перед засіданням телефонну розмову з директором в якій він повідомив, що адміністрація ринку не в змозі виконати усіх вимог даної постанови.

Доповідач: Мельник В.О. – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  міського управління ГУ Держпротспоживслужби у Волинській  області – додав, що в разі дотримання відповідних умов буде змога дозволити торгівлю тільки одній третій власників торгових точок ринку, а це створить велику соціальну напругу.

Доповідач: Рожелюк В.Д. – заступник начальника штабу, радник міського голови- наголосив на тому, щоб не дозволяти відкриття продовольчих ринків на території міста.

Доповідач: Мариніна Н.А. – завідувач Нововолинським міськрайонним      відділом ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» – запропонувала зачекати два три тижні для того , щоб відстежити динаміку захворювання. Та додала, що на даний час кількість хворих на корона вірус росте у геометричній прогресії і відкриття такого місця масового скупчення людей буде сприяти поширенню захворювання.

Доповідач: Лакиш О.О.- начальник управління освіти – також підтримала радника міського голови В.Д.Рожелюка, в тому питанні , щоб ринок не відкривати.

 

Заслухавши інформацію члени штабу з ліквідації наслідків НС

ВИРІШИЛИ:

  1. Враховуючи ряд вище вказаних факторів, заборонити функціонування ринків міста у зв’язку із відсутності можливості дотримання умов Постанови Головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшко від 30.03.2020 № 5 «Щодо протидії  поширення кроновірусної хвороби (COVID-19) в місцях торгівлі».

 

 

Керівник робіт з ліквідації

надзвичайної ситуації                                                                 А.М. Сторонський

 

Завантажити файл