Напрацьовано чіткий алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території області та міста

Міський голова Віктор Сапожніков, його перший заступник, секретар ради Андрій Сторонський, члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та керівники медичних установ міста взяли участь у селекторній нараді, яку провів сьогодні, 3 березня, голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко із райдержадміністраціями та містами обласного значення у режимі відозв”язку.

DSC 3484 сайт 1

 

Як стало відомо, сьогодні в Україні зафіксований перший випадок захворювання на COVID-19.

Голова облдержадміністрації наголосив, що відповідальними органами та службами вжито усіх необхідних заходів. Тож приводів для паніки немає.

-Напрацьовано чіткий алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території області. Не потрібно закупляти та зберігати вдома засоби індивідуального захисту. Усі причетні до проведення в області профілактичних заходів повинні долучитися до інформаційно-роз’яснювальної роботи, – зауважив Юрій Погуляйко.

Окрім цього, голова облдержадміністрації розповів, що на сесії обласної ради, яка відбудеться 12 березня, ініціюватиме виділення з обласного бюджету 600 000 гривень на засоби індивідуального захисту для Луцького прикордонного загону та інші профілактичні заходи.

Начальник  управління охорони здоров’я ОДА  Ігор Ващенюк повідомив, що Волинь повністю готова до боротьби із захворюванням.

Госпітальною базою для надання медичної допомоги визначено Обласну інфекційну лікарню та у разі захворювання вагітної – перинатальний центр. Для транспортування та надання допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19 до госпітальних баз, створено 2 спецбригади швидкої допомоги.

Алгоритм дій на випадок хвороби напрацювали і медичні заклади Нововолинська.

DSC 3488 сайт