Терцентр працює у посиленому режимі

Соціальний захист – це особлива галузь, яка найближче стоїть до життєвих інтересів усіх громадян. Саме працівники соціальної сфери першими стикаються з вирішенням проблем літніх людей, інвалідів. Соціальні робітники відчувають життєвий пульс суспільства і люди вірять їм , йдуть до них з впевненістю у тому, що знайдуть співчуття , підтримку і вирішення своїх проблем. Для багатьох людей похилого віку , які на схилі літ залишилися самотніми , соціальний робітник – найкращий друг , надійний помічник, а часто може і єдина розрада в теперішньому складному житті.

Незважаючи на те що у м. Нововолинську оголошено карантин у зв’язку із запобіганням поширенню коронавірусу COVID – 19 територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) виконавчого комітету Нововолинської міської ради працює у посиленому режимі.

Людям похилоговіку та інвалідам, які перебувають на обслуговуванні у територіальному центрі соціального обслуговування  надаються соціальні послуги у повному обсязі.

У територіальному центрі (НСП) функціонують такі відділення:
– відділення соціальної допомоги вдома;
– відділення стаціонарного догляду для постійного проживання;
– відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Для мінімізації переміщення в публічних місцях та убезпечення інфікування коронавірусною інфекцією соціальні робітники територіального центру систематично відвідують підопічних та забезпечують їх усім необхідним для їх життєдіяльності. Вологе прибирання у підопічних проводиться із використанням мийних та дезінфекційних засобів, провітрюються кімнати.

Доставка продуктів харчування та медикаментів здійснюється не тільки підопічним територіального центру, а й особам похилого віку, інвалідам, які не перебувають на обслуговуванні та на даний час не мають змоги забезпечити себе. Також працівники соціальної служби надають допомогу підопічним із оплатою рахунків за житлово-комунальні послуги.

Посилена співпраця між територіальним центром і комунальним некомерційним підприємством «Нововолинський Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Ретельне виконання рекомендацій, турбота про своє здоров’я та профілактичні заходи допоможуть нам зберегти своє здоров’я та здоров’я усіх оточуючих.

 

Теиторіальний центр соціального обслуговування населення.