Працюють над алгоритмом дій відзначення Великодніх свят

Сьогодні, 7 квітня 2020 року, відбулася селекторна нарада заступника голови обласної державної адміністрації з керівниками райдержадміністрацій, міськими головами та головами ОТГ з питань співпраці з релігійними організаціями щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У нараді взяв участь перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський.

Лариса Дудковська, заступник директора ДУ «Лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» повідомила про стан захворюваності у Волинській області, організацію роботи медичних працівників із хворими, що звертаються з підозрою на коронавірусну хворобу, алгоритми проведення ПЛР-тестування. Крім того, мова йшла і про посилені карантинні заходи для забезпечення самоізоляції громадян та недопущення масового захворювання.

Варто зазначити, що за період дії карантину в області до адміністративної відповідальності притягнуто 68 осіб. З них: 19 – керівників торгових закладів, 36 – працівників підприємств і установ, 1 – водій, та 6 осіб, які порушили самоізоляцію.

Нагадаємо, що згідно з постановою № 255 Кабінету Міністрів України, від 6 квітня в Україні діють посиленні карантинні заходи. Зокрема, у постанові йдеться про заборону до 24 квітня 2020 року проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів. Представникам релігійних організацій надішлють офіційні листи, у яких дані рекомендації щодо планування та організації проведення богослужінь із дотриманням вимог законодавства. Поліція готова спільно із представниками духовенства та виконавчої влади напрацювати алгоритм дій проведення прийдешніх християнських свят.

– Ми маємо діяти в межах чинного законодавства, – підсумувала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

 

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.