Віктор Сапожніков: «Людей обманювати не треба»

Питання доїзду медпрацівників із  сіл Поромівської ОТГ до нововолинських закладів охорони здоров’я викликало бурхливу реакцію у соціальних мережах.     За словами міського голови Віктора Сапожнікова, подається  чимало   неправдивої інформації. Він прокоментував цю ситуацію, використовуючи цифри та факти.

Чому село має довозити  медиків до роботи в місто?

 «Ми обслуговуємо не тільки місто, а й навколишні села, адже Нововолинська центральна міська лікарня є опорною. Тут лікуються 5 людей з Іваничівського  району, хворих на коронавірус. Крім того, окремі  мешканці навколишніх сіл уклали угоди з сімейними лікарями Нововолинської ПМСД», – зазначив очільник міста.

 Він нагадав, що згідно з рішенням обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, керівників  ОТГ зобов’язали на період карантину організувати шкільні автобуси для  доїзду сільських  мешканців до місця роботи у заклади охорони здоров’я. Грядівською сільською радою  це питання вирішене і  шкільний автобус довозить медпрацівників до  Нововолинська. На жаль, такої співпраці немає із Поромівською ОТГ.

«У медзакладах Нововолинська працює 36 працівників із навколишніх сіл, які входять до складу цієї  об’єднаної територіальної громади. Шкільний автобус  довозить лише трьох медпрацівників  із Поромова.  Це менше 10 відсотків.   До того ж він курсує як рейсовий автобус, і за  проїзд платять гроші: з Поромова – 9.00 грн, з Лежниці – 8.00 грн. Це – не організація доставки медиків до робочих місць», – каже Віктор Сапожніков. 

Також на окремі закиди  керівникам Нововолинська, що медики із Благодатного ходять пішки на роботу, Віктор Сапожніков пояснив: за домовленістю міської влади  з Нововолинською дільницею Володимир-Волинського відділення АТ “Волиньгаз” організовано  доїзд медпрацівників із селища до Нововолинської лікарніщоденно від 5 до 7 працівників залежно  від позмінної роботи. Окрім того, транспорт Нововолинського Центру ПМС довозить із Благодатного до медустанови своїх працівників.

 «Тож  людей обманювати не треба», – зауважив Віктор Сапожніков.

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.