Віктор Сапожніков: «Карантинні обмеження пом’якшено, однак розслаблятися не треба»

Від 11 травня  цього року пом’якшено карантинні обмеження щодо боротьби з пандемією. На цьому наголосив на черговій прес-конференції для представників засобів масової інформації нашого міста міський голова Віктор Сапожніков. Але відразу зазначив, що обов’язково необхідно  суворо дотримуватися протиепідемічних заходів.

Він розповів, що й надалі залишаються закритими  фуд-корти і зони розваг у ТРЦ;   кінотеатри і театри;  метрополітен; громадський транспорт без спецперепусток; приміський, міжміський, внутрішньо обласний та міжобласний транспорт; регулярне залізничне та авіасполучення;  спортзали, фітнес-центри; університети, школи, дитячі сади. Також й надалі заборонено проведення масових заходів; переміщення групами більш ніж 2 особи (крім супроводу дітей); перебування в громадських місцях без маски або респіратора;перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років без супроводу дорослих; перебування на вулиці без документів, що засвідчують особу; самовільне залишення  місць обсервації при самоізоляції.

 –  Вірусна хвороба ніде від нас не ділася і , шкода, але ще довго даватиме про себе знати. Адже тільки за останню добу станом на 12 травня лише в нашій області  підтверджено  14 нових випадків захворювання на коронавірус. Ситуація у нашому місті виглядає так: всього захворіло 59 чоловік. 29 уже одужали.16 хворих лікується стаціонарно. Зокрема, десять перебуває в інфекційному і троє – в реанімаційному відділеннях Нововолинської міської лікарні. А ще троє лікуються в обласній лікарні.  Маємо і три летальні випадки, зазначив Віктор Борисович.  – У  Нововолинську впродовж останнього часу ситуація залишається більш-менш стабільною, хоча   ще раз слід наголосити: це не дає абсолютно ніяких підстав для розслаблення чи тим більше самозаспокоєння. Незаперечною залишається істина: береженого Бог береже.

А тим часом минулі вихідні засвідчили – далеко не всі це розуміють.  Жителі міста, особливо молодь, розслабилися. І вже нерідко можна зустріти їх без захисних масок. На жаль, не дотримуються відповідної дистанції, збираються великими  групами.  

Невдовзі настане літо, а це пора масового відпочинку. Чи зможемо  насолодитися пляжами, парками, іншими місцями залежить і від кожного з нас. Бо тільки спільно можемо подолати цю підступну недугу, ретельно дотримуючись карантинних вимог. Пора нарешті зрозуміти, що це не чиясь забаганка, а вимога часу. Адже йдеться про найголовніше – збереження людського життя.

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.