Нововолинські підприємці отримали виплати на дітей до 10 років

Заступник начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Нововолинської міської ради Майя Байкова повідомила, що станом на 4 червня 2020 року до управління звернулося 135 фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку.

4 червня 2020 року 55 осіб отримали допомогу на дітей до 10 років відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 329 від 22 квітня 2020 року «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми». Загальна сума виплат становить 296 тисяч 656 гривень.

Майя Володимирівна зауважила, що прийом документів триває й надалі. Для призначення допомоги на дітей заявник має подати/надіслати управлінню заяву за формою згідно з додатком до Порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку в паперовій або електронній формі із зазначенням соціального рахунку в установі уповноваженого банку та необхідні документи (відомості в паперовій або електронній формі).

Нагадаємо, що допомога призначається з місяця звернення за її призначенням і виплачується на період карантину та на один місяць після дати його відміни одному з батьків дитини віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп. Станом на 1 січня 2020 року законодавством встановлені такі суми прожиткового мінімуму: 1779 гривень на місяць на дитину віком до шести років та 2218 гривень на місяць на дитину віком від шести до десяти років.