Обрали твори-претенденти на Гімн Нововолинська

Із чотирьох  варіантів творів, автори яких взяли участь у  конкурсі на написання проєкту Гімну  Нововолинська,  комісія сьогодні обрала два.

Нагадаємо, конкурс   оголосили ще у березні  і приурочили його до 70-літнього ювілею міста, котрий відзначатимемо в останню неділю серпня нинішнього року. Організатором виступили відділ культури та центральна міська бібліотека.

Директорка Нововолинської ЦБС Світлана Кухарук розповіла, що головною метою є створення хвалебної пісні про Нововолинськ з метою виховання патріотизму, національної гідності й любові до рідного краю. Відповідно до положення конкурс проходить у 2 тури: перший – створення вірша, а другий – написання музики та аранжування.

На розгляд конкурсної комісії свої твори представили працюючий пенсіонер ТзДВ «Елтех» Зиновій Нагірний, журналістка часопису «Наше місто-Нововолинськ» Людмила Трубнікова. Пенсіонер із Бужанки Ярослав Гиць разом із Заслуженим працівником культури України Олександром Каліщуком, а також лікар-стоматолог Ірина Мартинишин-Приступа із директором Нововолинської дитячої школи мистецтв Юрієм Савраюком запропонували свій варіант величної пісні, уже покладеної на музику.

Визначаючи переможця, комісія керувалася смисловим та змістовним наповненням тексту. У результаті виокремили два з них: вірш Людмили Трубнікової та спільний  творчий доробок Ірини Мартинишин й Юрія Савраюка. Вирішили  рекомендувати цим авторам доопрацювати свої твори.

Адже, як зазначила керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк,  Гімн Нововолинська, який стане переможцем, має залишитися   в історичній пам’яті не на один десяток років.

Відтак, члени комісії вирішили  повторно зібратися 26-го червня, щоб визначити  найкращу  версію тексту, покладену на музику.

За підсумками проведення 2-х турів  Гімн  Нововолинська затвердять на сесії Нововолинської міської ради. А його перше офіційне виконання відбудеться під час  відзначення  70-літнього ювілею.

Відділ інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.