Запрацював новий сервіс Пенсійного фонду України — автоматичне призначення пенсії

Шановні волиняни, хочемо проінформувати вас про розширення інтернет-послуг Пенсійного фонду України, які роблять спілкування з Фондом зручнішими для вас. Вкотре звертаємо увагу, що послуги вебпорталу Пенсійного фонду України пропонуються не лише для тих, хто незабаром має стати пенсіонером або вже ним є. Вони створені для всіх наших громадян, які мають і набувають страховий стаж — дбають про своє майбутнє.

Через сервіси вебпорталу Пенсійного фонду України користувачі мають змогу контролювати надходження відомостей стосовно себе як застрахованих осіб, спілкуватися дистанційно спеціалістами Пенсійного фонду, отримувати документи в електронному вигляді, подати електронне звернення анкету для внесення змін до персональних даних у реєстрі застрахованих осіб, заяву на призначення/перерахунок пенсії, додаткові документи для допризначення пенсії, надати сканкопію трудової книжки.

З червня 2020 року в тестовому режимі можна подати анкету-заяву на автоматичне призначення пенсії.

Нова послуга дасть можливість автоматично призначити пенсію без особистого звернення до територіального органу Пенсійного фонду за поданою анкетою-заявою на автопризначення пенсії. Для цього потрібно мати бажання, трохи часу, кваліфікований електронний підпис, сканер та доступ до Інтернету.

У зручний для себе час ви можете зібрати всі необхідні документи для призначення пенсії, відсканувати їх та перевірити якість. Під час подачі онлайн-заяви, відскановані файли потрібно підкріпити у відповідному розділі, кожен з яких містить перелік необхідних документів.

Ці документи можна подати на вебпортал заздалегідь, незалежно від часу виходу на пенсію, послуга доступна для всіх користувачів, які авторизувалися за кваліфікованим електронним підписом. Інформацію про надалі набутий страховий стаж можна буде додати або поновити.

Документи, які надаються для призначення пенсії при опрацюванні звернення «Автопризначення пенсії» опрацьовуються спеціалістами Фонду. За результатами опрацювання анкети-заяви буде сформована електронна пенсійна справа і  користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії на вебпорталі у розділі “Моя пенсія” та за допомогою СМС-повідомлення.

Як це зробити? Докладнішу інформацію ви можете знайти на офіційній сторінці головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області за таким шляхом: Головна / Пресцентр / Новини / Актуально / Для майбутніх пенсіонерів: відеороз’яснення сервісу “Автоматичне призначення пенсії”; Головна / Пресцентр / Новини / Актуально / Подаємо заяву онлайн у для автоматичного призначення пенсії. Покрокову відео-інструкцію можна подивитися на ютубканалі головного управління в області за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=d54bD_6IvLA

Хочемо зауважити: якщо у вас немає можливості подати документи через вебпортал, ви можете прийти до центру обслуговування Пенсійного фонду й подати документи особисто. Фахівці сервісних центрів Пенсійного фонду України у Волинській області завжди готові надати вам кваліфіковану допомогу.».