Повідомна реєстрація колективних договорів

Колективний договір є актом локального регулювання, який конкретизує відносини між власником або уповноваженим ним органом і колективом найманих працівників з питань економічного та соціального розвитку з урахуванням специфічних умов окремого підприємства, установи, організації. Він укладається з метою регулювання виробничих, трудових та соціально-економічних відносин шляхом фіксації волі сторін, визначеної в процесі проведення переговорів.

Головною метою при укладенні колективного договору слід вважати забезпечення реалізації найманими працівниками своїх  прав та інтересів. З іншого боку колективний договір також захищає інтереси іншого учасника трудових відносин, а саме роботодавця.

Відповідно до ст. 15 КЗпП України колективні договори підлягають повідомній реєстрації місцевими органами державної виконавчої влади.

З метою  приведення  колдоговорів у відповідність до вимог чинного законодавства, відділом з питань праці виконавчого комітету Нововолинської міської ради протягом січня-липня 2020 року проведено 15 повідомних реєстрацій колективних договорів, змін та доповнень до них.

Для інформування громадян, відомості про проведення повідомної реєстрації Колективних договорів були оприлюдненні на веб-сайті Нововолинської міської ради.

Відділ з питань праці