УКРАЇНА ПРИЄДНАЛАСЬ ДО «ПАРТНЕРСТВА БІАРРІЦ»

25 серпня 2019 року в місті Біарріц (Франція) країни «Великої сімки» заснували «Партнерство Біарріц».  В об’єднання на першому етапі увійшли США, Канада, Німеччина, Франція, Італія, Великобританія та Японія. Також участь у засіданні брало керівництво Євросоюзу.

Мета – посилення відповідальності «Великої сімки» та консолідація зусиль інших держав щодо досягнення так званої ґендерної рівності, яке має на меті скасувати закони, які є дискримінаційними, впровадити прогресивні зміни, що сприяють гендерній рівності, забезпечити необхідне фінансування для їх реалізації, включаючи підтримку громадянського суспільства.

11 вересня 2020 року у Міністерстві закордонних справ України відбувся урочистий захід, присвячений приєднанню України до «Партнерства Біарріц».

Україна бере на себе зобов’язання у п’яти сферах: розвиток безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення, навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків, запобігання насильству, зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків, створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей.

Цей крок вчергове підтверджує відданість України захисту прав людини, боротьбі з усіма формами дискримінації, як це належить сучасній країні, яка рухається до членства ЄС і НАТО.