У Нововолинську вшанували річницю визволення України від нацистів

Сьогодні, 28 жовтня 2020 року, виповнюється 76-а річниця вигнання нацистів з України. У цей  день вшановується пам’ять усіх, хтo бoрoвся з вoрoгoм на фрoнтi чи в тилу, загинув  у табoрах смертi, чиє життя oбiрвалoся на шляху дo Великoї Перемoги. З нагоди історичної події представники міської ради, міської організації ветеранів війни та праці, Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату поклали квіти до меморіальної стели загиблим учасникам  АТО та  до меморіальних знаків воїнам другого укріпрайону  і «Воїну-захиснику – слава!».

Міська організація ветеранів війни та праці налічує зараз  трохи більше як 200 чоловік. У їхніх  рядах – 8  учасників бойових дій, серед яких Василь Матвійович Бусловський. Важкими дорогами війни він пройшов від Харкова до Будапешта, втратив чимало побратимів.   І дотепер пам’ятає страшні роки воєнного лихоліття і просить не забувати подвиг  тих, хто загинув у ті буремні часи. Ветерану болить серце і за тих молодих героїв, котрі зараз на східних кордонах України захищають її цілісність та незалежність.

Керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк подякувала ветеранам, які сьогодні є прикладом для сучасних військових.

 

– Шана й вдячність вам, воїни-визволителі. Прикро, що сьогодні вже нашим сучасним захисникам доводиться писати нові воєнні сторінки історії держави. Ми усі хочемо, щоб якнайшвидше закінчилася війна й довгоочікуваний мир настав на рідній землі»,- сказала  Вікторія Магдисюк.

Довідково. У ході Другої світової війни саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. Цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

 Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.