В амбулаторії ЗПСМ №4 здійснюватимуть прийом тільки хворих на COVID -19 пацієнтів

Вжити дієвих заходів, аби не допустити масового поширення коронавірусної інфекції серед жителів міста – наголосили на засіданні міської комісії з ТЕБ та НС, аналізуючи стан епідемічної ситуації в м.Нововолинську, пов’язаної із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. З цією метою рішенням комісії керівництву Центру первинної медико-санітарної допомоги рекомендовано вирішити питання про прийом пацієнтів, хворих на Covid-19, та з підозрою на цю недугу в одній з амбулаторій міста. А також доручено розглянути питання про відведення частини приміщення для “ковідних” хворих в амбулаторії на 15-ому мікрорайоні.

Заступниця головного лікаря Нововолинського Центру ПМСД Людмила Корзонюк повідомила, що на амбулаторному лікуванні зараз перебуває понад 300 пацієнтів. Також хворіє 2 лікарі-терапевти, 5 сімейних лікарів та лікар-педіатр. Тому вона просить мешканців міста не хвилюватися, коли лікар не може відразу відповісти на телефонний дзвінок.

-У день фіксуємо до 200 телефонних дзвінків. Адже багато пацієнтів: хворих і тих, хто на самоізоляції. Люди починають панікувати і телефонувати на «гарячу» лінію. Однак, треба трохи зачекати, лікар обов’язково відповість на пропущений виклик, – розповіла Людмила Корзонюк.

Одразу після завершення засідання комісії головна лікарка Центру ПМСД Ольга Попіка повідомила, що питання уже вирішено.  З 2 листопада 2020 року  в амбулаторії ЗПСМ №4 ( приміщення колишньої дитячої поліклініки) прийматимуть тільки пацієнтів, хворих на COVID -19, а також дорослих і  дітей з підозрою на коронавірусну інфекцію .

Із амбулаторій ЗПСМ №2, яка розташована на провулку Поштовому (приміщення центру зайнятості) та амбулаторії ЗПСМ №3, що знаходиться на пр.Дружби, 19, переважна більшість сімейних лікарів переведена в амбулаторію ЗПСМ №4, а ті, котрі залишилися там прийматимуть дорослих та  дітей з неінфекційними захворюваннями. Там проводитимуть планові огляди і щеплення. Також у цих медзакладах можна отримати  виписки довідок та пільгові рецепти. Лікарі- педіатри Кальчук А.О, Малесик Г.І, Ковальова І.С. здійснюватимуть прийом пацієнтів в амбулаторії ЗПСМ №3, а лікарі-педіатри Шевчук І.С. та Корець С.О. – в амбулаторії ЗПСМ №2. 

В амбулаторії ЗПСМ №1 ( 5-й мікрорайон, 6) прийом хворих на коронавірусну інфекцію, буде проходити у каб. №6.

Нагадуємо, уточнити інформацію про графік роботи своїх сімейних лікарів можна за телефоном кол-центру 0977738260 з 8.00 до 18.00 год.

Комісія з ТЕБ та НС також вирішила посилити контроль за дотриманням протиепідемічних вимог на ринках міста.

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.