Для працівників бібліотек міста провели тренінг із написання проєктів

Сьогодні, 20 січня, у малому залі міського Палацу культури відбувся тренінг для працівників бібліотек Нововолинської громади із написання грантових проєктів. Ініціювала захід заступниця міського голови Юлія Лефтер.

Значна частина успіху у проєкті залежить від того, наскільки грамотно зроблений розрахунок витрат і на це слід звертати особливу увагу, – сказала Юлія Лефтер.

Учасники тренінгу переглянули освітній серіал Українського культурного фонду, в якому спеціалісти кваліфіковано говорили про основні кроки при складанні кошторису проєкту, на що саме звернути особливу увагу, а також розповіли про найбільш типові помилки при складанні кошторису.

 

 

Завідувачка сектору з питань залучення інвестицій, реалізації проєктів та грантів відділу економіки виконавчого комітету Нововолинської міської ради Вероніка Сєргєєва на прикладі конкретного кошторису ознайомила бібліотекарів із тонкощами формування розрахунків.

По завершенні теоретичного блоку, учасники тренінгу об’єдналися у невеликі групи і спробували в обмежений час впорядкувати наданий їм варіант кошторису. Насамкінець групи презентували свої напрацювання й на їх прикладі колективно розглянули зауваження та внесли доповнення у свої кошториси.