У Благодатному відкрили оновлену медичну амбулаторію

1 березня у селищі Благодатне відбулося урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

На офіційному відкритті побував міський голова Борис Карпус, народний депутат України Ігор Гузь, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Впевнений, що цей медичний заклад стане центром надання якісних медичних послуг не тільки для жителів Благодатного, а й сусідніх сіл і жителів усієї Нововолинської громади! – наголосив у виступі мер Нововолинська Борис Карпус.

В амбулаторії будуть здійснювати прийом лікар-терапевт, педіатр, сімейний лікар. На базі закладу функціонуватимуть пункти щеплень, процедурний кабінет, три кабінети фізіотерапії, кабінет лікаря-стоматолога та палати денного перебування на 15 ліжок.

Придбано сучасне медичне обладнання, меблі та господарські товари. Також тут облаштували дитячий куточок.
В амбулаторії відкрили зал фізичної реабілітації. Пацієнти з перенесеними травмами опорно-рухового апарату, головного і спинного мозку та нервової системи зможуть пройти реабілітацію.

Реконструкція медичного закладу відбулася в рамках проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Вартість будівельних робіт склала понад 18 мільйонів гривень.

Модернізація амбулаторії проводилася за кошти Світового банку, місцевого бюджету та Національної служби здоров’я України.