У міській раді обговорили заходи пожежної безпеки у весняний період

Заступник міського голови Олександр Громик провів нараду з приводу вжиття заходів для уникнення пожеж на дачних масивах та у приватних житлових секторах.

Начальник Нововолинського міського відділу державної служби з надзвичайних ситуацій Іван Саюк розповів головам ОСББ та дачних масивів, прилеглих до території міста Нововолинська, а також старостам громади основні причини виникнення пожеж. За його словами, найбільш поширеними є підпали стихійних сміттєзвалищ, спалювання сухої трави, а також підпалене сміття після прибирання своєї ділянки. Зазвичай, вогнище залишають без нагляду і полум’я може розгорятися, охоплюючи велику територію, переходити на будівлі та завдавати значних матеріальних збитків.

На нараді прийняли рішення у пожежонебезпечний період:

  • посилити роз’яснювальну роботу із учасниками садівничих масивів та власниками приватних будинків;
  • створити робочу групу, котра щотижня здійснюватиме рейди на виявлення порушників пожежної безпеки.

Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну відповідальність згідно зі статтею 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно зі статтею 245 ККУ у разі спричинення важких наслідків.

Прошу серйозно поставитися до проблеми підпалів, адже це шкодить екології та може призвести до матеріальних збитків, – наголосив начальник нововолинського відділу ДСНС Іван Саюк.