Відбулася нарада з питань  наповнення дохідної частини бюджету міської територіальної громади

До обговорення запрошені представники податкової інспекції та інших адміністраторів платежів, що здійснюють контроль за надходженням податків до бюджету.Провів нараду міський голова Борис Карпус.

За підсумками першого кварталу поточного року бюджет виконаний на 102,2 відсотка до  помісячного розпису доходів. Однак, спрямування додаткових коштів на забезпечення своєчасного фінансування соціально важливих видатків відповідно до звернень головних розпорядників можливе лише за умови перевищення доходів загального фонду бюджету міської територіальної громади, врахованих у розписі на відповідний період, не менше ніж на 5 відсотків.

Нараду проведено з метою забезпечення перевиконання дохідної частини бюджету громади,  своєчасності та повноти сплати податків та платежів, врегулювання проблемних питань у сфері земельних відносин. Розглядались причини утворення податкового боргу та шляхи його зменшення, стан розрахунків платників податків з бюджетом міської територіальної громади, втрати бюджету у зв’язку із запровадженням карантинних заходів спричинених поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).