ВИПЛАТА ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ

         Великою ціною дісталась перемога у Другій світовій війні: Україна втратила за роки війни понад сім мільйонів своїх синів і дочок.
         Учасники цієї війни, які виявили небачену стійкість і мужність, щоб існувала наша держава і нові покоління її громадян, – і сьогодні серед нас. Та, на жаль, з кожним роком їх – живих сторінок історії залишається все менше. І настане час, коли останній солдат Другої світової війни залишить нас, а разом з ним у спогади відійде ціле покоління.

         На превеликий жаль, війна знову повернулася на нашу українську землю. З цією війною у нас з’явилися нові ветерани.

         Ми згадуємо кожну жертву війни і вшановуємо ветеранів всіх воєн, які ціною свого життя у 1945 вибороли Перемогу, а в наш час  відстоюють незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Тим більшу повагу і любов ми маємо віддавати нашим дорогим ветеранам. Увага і чуйність – це те найменше, що ми можемо і повинні робити для них.

Управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Нововолинської на виконання постанови КМУ від 08.04.2021р. № 325 «Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» міської ради розпочата виплата разової грошової допомоги ветеранам війни.

Разова грошова допомога до 5 травня у 2021 році виплачується в таких розмірах:

– особам з інвалідністю внаслідок війни:

I групи — 4 421 гривня;

II групи — 3 906 гривень;

III групи — 3 391 гривня;

– учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в’язням концтаборів, — 1 491 гривня;

– особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 4 421 гривня;

– членам сімей загиблих, — 966 гривень;

– учасникам війни та колишнім в’язням концтаборів, — 612 гривень.

Виплата грошової допомоги проводиться шляхом перерахування коштів через відділення зв’язку або установи банків на особові рахунки громадян за місцем отримання пенсії (особам, які не є пенсіонерами, ― за місцем їх проживання).

Станом на 7 травня управлінням соціального захисту населення перераховано на Укрпошту та банківські установи 1 755 042,00 грн. для виплати одноразової грошової допомоги до 5 травня 1316 ветеранам війни.

Тож, віддаючи данину глибокої поваги і вдячності колишнім фронтовикам і трудівникам тилу,  щиро вітаємо зі світлим і радісним святом — Днем Перемоги!

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.

 Напередодні цього світлого дня бажаємо Вам, дорогі наші ветерани, міцного здоров’я, затишку, благополуччя, щастя, оптимізму та  довголіття!