Відбулася комісія з питань захисту прав дитини

У виконавчому комітеті міської ради систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння  забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Комісія, відповідно до покладених на неї завдань, розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення.

13 травня, під головуванням Вікторії Скриннік відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Під час роботи членами комісії та запрошеними на засідання були розглянуті важливі питання:

–  члени комісії розглянули та затвердили індивідуальні плани  соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

–  1 питання стосувалося вирішення спору між батьками щодо участі у вихованні дитини (батькам роз’яснені їх права та обов’язки відповідно до чинного законодавства, для розв’язання даного спору прийнято рішення в інтересах дитини. Також батькам наголошено, що особисті конфлікти між ними не повинні порушувати інтереси дитини, спричиняти на неї негативний вплив);

– найбільш болючим питанням порядку денного було розгляд заяви самої неповнолітньої дитини про вирішення питання позбавлення її обох батьків батьківських прав через їх ухилення від виконання батьківських обов’язків. (Вивчивши матеріали даної справи та заслухавши пояснення запрошених, комісія вирішила, що обоє батьків свідомо самоухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, тому є підстави для звернення до суду про позбавлення їх батьківських прав).

2 питання стосувалися влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання ( 3 дітей влаштування у новостворену прийомну сім’ю, 1 дитина у сім’ю опікуна).

– 2 питання стосувалися правочинів з житлом право власності та право користування яким мають малолітні діти (до заяв подані усі необхідні документи, порушень прав та інтересів дітей не виявлено, тому вирішено підготувати на чергове засідання виконкому проекти рішень з відповідними дозволами)

1 питання стосувалося зміни прізвища малолітньої дитини ( із такою  заявою звернулася матір дитини. Батько дитини рішенням суду позбавлений батьківських прав. Відповідно комісія погодила прохання матері дитини.

комісія розглянула  та погодила заяву особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування про вирішення питання придбання матеріалів для проведення поточного ремонту житла, яке їй належить на праві користування).

Підсумувавши кожне питання, членами комісії прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.