Легалізація трудових відносин – важлива тема сьогодення!

Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в травні 2021 року було проведено 3 рейди, обстежено 34 фізичні особи-підприємця,  які використовують найману працю на території  Нововолинської  територіальної громади. В ході обстежень виявлено 7 суб’єктів господарювання які використовують найману працю без оформлення трудових відносин, з них: у сфері надання послуг з харчування  – 2 суб’єктів господарювання;   у сфері торгівлі – 5 суб’єктів господарювання. З усіма роботодавцями, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота, та попереджено, що в разі не оформлення трудових відносин з найманим працівниками їх буде притягнуто до відповідальності у вигляді накладання штрафних санкцій. В результаті проведених заходів легалізовано працю 12 осіб: укладено 10 трудових договорів між роботодавцем і найманим працівником та зареєстровано 2 фізичні особи-підприємця.

 

Робота робочої групи з контролю за додержанням законодавства про працю триватиме і надалі. Тому, закликаємо суб’єктів господарювання, які використовують працю найманих працівників, без належно оформлених документів,  належним чином зареєструвати відповідні трудові відносини.       

Повідомити про факти “нелегальної праці”, “зарплат у конвертах”, порушення трудових прав і охорони праці на території Нововолинської територіальної громади можливо по телефону 3-11-00 або на емейл: pratsia@nov-rada.gov.ua.

Відділ з питань праці