Завдяки проведеній інформаційно-роз’яснювальної роботи легалізовано працю 70 осіб

У Нововолинській громаді впродовж першого півріччя 2021 року робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення було проведено 477 обстеження з питань дотримання державних гарантій у сфері праці в частині легальної зайнятості. В результаті обстежень виявлено 63 працівники, які були допущені до виконання роботи без належного оформлення трудових відносин. Завдяки проведеній інформаційно-роз’яснювальної роботи легалізовано працю 70 осіб.

Черговий раз звертаємо увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці. Використання незадекларованої праці не спрощує ведення бізнесу та не зменшує фінансові витрати. Фінансові ризики та наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

Нагадуємо, що з 1 липня стартувала інспекційна кампанія з виявлення незадекларованої праці, під час якої Держпраці та ДПС інспектуватимуть роботодавців, котрі продовжують ухилятися від декларування найманих працівників.

Відділ з питань праці