Податкова амністія: одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі

Волиняни. котрі декларуватимуть із 1 вересня 2021 року активи в рамках податкової амністії, подаватимуть декларацію виключно в електронній формі, – звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Таку вимогу передбачає Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Тож уже зараз усім, чиї активи підлягають податковій амністії, варто подбати про отримання електронного цифрового підпису. Сформувати електронний цифровий підпис можна в будь-якого надавача довірчих послуг.  

«Держава запропонувала цивілізований спосіб легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Звертаюся до  волинян, котрі отримували доходи без сплати податків, скористатися можливістю податкової амністії. Тобто, якщо громадянин протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року, отримував доходи без сплати податків, то він має можливість  повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин, зокрема і за кордоном», – коментує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що фахівці податкової служби проводитимуть широку роз’яснювальну кампанію з питань одноразового декларування. Детальна інформація  щодо одноразового спеціального декларування оприлюднюватиметься на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області в тематичному банері.

Довідково: одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області