Лікування та реабілітацію за кошти Фонду пройшли 2,3 тис. потерпілих на виробництві

Упродовж перших 6 місяців 2021 року в закладах охорони здоров’я було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією понад 2,3 тис. потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Медико-соціальні послуги надаються потерпілим за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Фонд проводить оплату лікування всіх прямих наслідків страхового випадку, що пов’язаний із виконанням службових обов’язків, з метою якнайшвидшого відновлення здоров’я застрахованої особи.

Зокрема, окрім лікування в закладах охорони здоров’я та відновного лікування, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України також фінансуються витрати на додаткове харчування, придбання ліків, спеціальний медичний, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, протезування, санаторно-курортне лікування, придбання спеціальних засобів пересування тощо, якщо потребу в них визначено висновками МСЕК та індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю (у разі її складення).

Крім того, на час лікування застрахованій особі призначається допомога по тимчасовій втраті працездатності, яка виплачується Фондом в розмірі 100% середнього заробітку (оподатковуваного доходу), починаючи з шостого дня непрацездатності. При цьому перші п’ять днів тимчасової непрацездатності оплачуються власником або уповноваженим ним органом за рахунок коштів підприємства, установи, організації.

Пресслужба виконавчої дирекції фонду соціального страхування України