Надзвичайники навчали медичних працівників правильно користуватися вогнегасниками

Профілактика пожежної безпеки в закладах охорони здоров’я є однією із важливих складових діяльності Служби порятунку. Адже щодня на таких об’єктах перебувають десятки людей. Рятувальники систематично організовують навчання у медичних закладах з метою відпрацювання злагодженості дій між медперсоналом та екстреними службами.

Сьогодні, 17 серпня, рятувальники Володимир-Волинського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області для працівників Нововолинського центру ПМСД провели практичне заняття з гасіння умовної пожежі первинними засобами пожежогасіння.

Зокрема, навчання провели для персоналу амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селищі Благодатне та амбулаторії у Нововолинську №2 та №4.

Фахівці ДСНС розповіли про види вогнегасників та показали, як правильно користуватися порошковими. Кожен мав змогу самостійно ліквідувати умовне загоряння.

Рятувальники наголосили, що знання та вміння правильно використовувати первинні засоби пожежогасіння, у разі виникнення надзвичайної події, допоможе зберегти не лише майно, а й життя.

Підбиваючи підсумки, надзвичайники наголосили, що практичне відпрацювання дій на випадок пожежі дає кращий результат, ніж звичайна теорія чи інструктаж, тому проведення таких навчань є результативним і корисним.