ВУКГ повідомляє про необхідність укласти договір на вивезення твердих побутових відходів

ВУКГ Нововолинської міської ради повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців Нововолинської ТГ про необхідність укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до ст. 35-1 Закону України “Про відходи” від 05 березня 1998 року № 187/98-ВР поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування.

Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів” від 10 грудня 2008 року № 1070 затверджено типовий договір про надання послуг з вивезення побутових відходів.
Укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов’язком споживача, відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ч. 3 ст. 6, ст. ст. 627, 630 Цивільного Кодексу України, ст. 25 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” та ст. 35-1 Закону України “Про відходи”.

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, споживач зобов’язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Відсутність договору на вивіз побутових відходів може бути розцінено як адміністративне, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Найближчим часом почнеться перевірка наявності договорів у мешканців.

Звертатися за адресою: вул. Лісна, 8 (приміщення адміністративного корпусу ВУКГ), телефон: 067 986 29 61.
Повідомляє ВУКГ / Нововолинськ