До уваги платників податків!!!

Своєчасна сплата податків – обов’язок кожного громадянина, запорука добробуту та стабільності жителів громади!

Від своєчасної сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), залежить стан наповнення бюджету, соціально-економічний розвиток громади, добробут усіх мешканців. Кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом (ст. 67. Конституції України).

Важливість своєчасного наповнення бюджету Нововолинської міської територіальної громади  стосується кожного платника податків. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності (ст.68. Конституції України). Податковим обов’язком визнається обов’язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору у порядку і строки, визначені Податковим кодексом України. Невиконання відповідних вимог тягне за собою передбачену Податковим кодексом України та іншими законами відповідальність.

Виконавчий комітет Нововолинської міської ради та податкова інспекція переконливо просить усіх боржників, платників, що допустили порушення строків зарахування податків і зборів до бюджету, терміново провести звірку і погасити заборгованість до грудня 2021 року. Окрім цього, повідомляємо, що у разі непогашення податкового боргу у визначені терміни,  Нововолинська ДПІ  забезпечить подання до 15 грудня 2021 року виконавчому комітету Нововолинської міської ради, відомостей  щодо суб’єктів господарювання, в тому числі фізичних осіб-підприємців, які мають податковий борг до місцевого бюджету, для оприлюднення на сайті міської ради відповідно до даних розміщених на офіційному веб-порталі ДПС.