Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

Наказом МОЗ від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затверджено перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наказ набирає чинність через один місяць з дня його оприлюднення.

Працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

У КНП “Нововолинський Центр первинної медико-санітарної допомоги” рекомендують не чекати відсторонення від роботи, а приходити на щеплення.

У найближчі вихідні, 9 та 10 жовтня, з 9:00 до 17:00 буде працювати Центр масової вакцинації населення на базі амбулаторії ЗПСМ№3, що на проспекті Дружби 19 (біля міської бані).

Вакцинація буде проводиться препаратами Pfizer, CoroVac, AstraZeneca в порядку “живої черги”.