На сесії міської ради прийняли рішення з важливих питань життєдіяльності громади

26 листопада міський голова Борис Карпус провів 9 сесію Нововолинської міської ради. Спільно з депутатами розглянули 102 проєкти рішень, що стосуються кадрової політики, освіти, економіки, охорони здоров’я та земельних ресурсів.

Про підсумки роботи за 11 місяців цього року відзвітував керівник Нововолинської центральної міської лікарні Олег Шипелик.

Депутати своїм рішенням затвердили Наталію Яковинець на посаді старости Грядівського старостинського округу. Процедура відбору кандидатури складалась з кількох етапів. Відбулося громадське обговорення. Мешканці сіл Гряди, Кропивщина, Тишковичі та Низкиничі та Хренів погодили кандидатуру Наталії Яковинець.

Начальниця фінансового управління Галина Бурочук поінформувала про виконання бюджету громади. На даний час він складає понад 105%. Ці кошти розподілили на ряд напрямків. Частину коштів спрямували для придбання матеріалів для прикордонників 6 Волинського прикордонного загону.
Нововолинська ЦМЛ поповниться новим апаратом ШВЛ для тривалої респіраторної підтримки. Для його придбання виділили – 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Комунальна галузь громади активно готується до зими. Спрямували 3, 4 мільйони гривень на придбання трьох нових одиниць техніки. Значний фінансовий ресурс на ремонт снігоочисної техніки, що на балансі УЖК і ВУКГ. Також виділили 300 тисяч гривень для встановлення нового світлофора на перехресті біля автостанції.

Чотири ліцеї Нововолинська отримають фінансування на реалізацію проєкту «Креативний простір». 250 тисяч гривень направлено на капітальний ремонт трибун і бігових доріжок; утеплення фасаду будинку спорту СОКу «Шахтар».

Буде погашено заборгованість з виплати заробітної плати працівникам закладів освіти сіл Гряди та Низкиничі, що утворилася, коли установи підпорядковувалися відділу освіти Іваничівської РДА. Після приєднання до Нововолинської ТГ, вдалося знайти спосіб, щоб компенсувати людям недоотримані кошти.