Уряд намагається тримати під контролем ціни на продукти, ліки та паливо

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо.

За словами посадовця Уряд та місцева влада активно вживають додаткових заходів, аби стабілізувати ціни на товари першої необхідності.
Прем’єр-міністр також підкреслив, що вкрай важливим фронтом роботи в умовах війни є забезпечення нормальної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, тих, які постачають людям електроенергію, тепло та воду.

– Прийняли рішення, що 12 українських ТЕС відтепер зможуть отримувати газ від НАК «Нафтогаз» за ціною 7 грн за кубічний метр. Це дозволить відповідним підприємствам купувати необхідні обсяги блакитного палива, аби стабільно продовжувати роботу та поставляти українським родинам електроенергію, попри можливі перебої з постачанням вугільної продукції, що також дуже важливо, — зазначив Денис Шмигаль.