Релігійні громади Нововолинська прихистили понад тисячу переселенців

Від 24 лютого в Нововолинській громаді знайшли прихисток понад 7 тисяч вимушено переміщених українців. Понад тисячу з них прийняли релігійні громади міста. Християни надають переселенцям житло, харчування, одяг, засоби гігієни, медикаменти.

Налагоджена логістика та робота з гуманітарною допомогою. У «гарячі» точки України віряни возять продукти харчування. З регіонів, які потерпають від обстрілів, забирають людей у Нововолинськ. Долучаються волонтери з країн Європи та США.

Міська рада постійно підтримує контакт з вимушено переміщеними особами. Допомагають речами першої потреби, харчуванням, ліками, цікавляться потребами, надають соціальні послуги. Заступниця міського голови Вікторія Скриннік курує роботу з переселенцями. Вона на постійному зв’язку з очільниками релігійних громад. Днями побували в пунктах, де мешкають наші гості. Поспілкувалися, дізналися про потреби, подякували за таку важливу працю.

Недарма кажуть, що в темні часи добре видно світлих людей. Спільна біда згуртувала нас, об’єднала зусилля різних людей заради великої справи й довгоочікуваної Перемоги!🇺🇦