Борис Карпус провів пресконференцію для журналістів

4 травня міський голова Борис Карпус поспілкувався з місцевими журналістами про життя громади та виклики, які стоять перед містом та його керівництвом. Зокрема, Борис Карпус розповів, що у Нововолинську громаду прибуло понад 8 тисяч переселенців. Комунальні установи продовжують роботу з ними. Видають довідки про статус ВПО, приймають заяви на соціальні виплати та допомогу між міжнародних організацій.

Розпочався процес декомунізації. Працює комісія, є пропозиції щодо перейменування близько 30 вулиць. Мешканці також зможуть надати свої ідеї.

Налагоджують роботу із релокації бізнесу. Міський голова з командою ведуть перемовини з підприємствами, університетами, які готові переїхати в Нововолинськ. Деякі вже працюють в місті.

Мій пріоритет – це створення нових робочих місць, а також сприяння нашим підприємствам у пошуку працівників, – повідомив Борис Карпус.

Також очільник міста запросив усіх долучитись до толоки, яка відбудеться цього тижня в парку біля міського озера.

Міський голова подякував за активну роботу волонтерам і організаціям. Зокрема, капелану Павлу Гаврилюку, Олександру Мазурку, Борису Бабійчуку, Нововолинськ Help, Нововолинськ-Укриття, Волинь-Тил, Фаба і всім, хто докладає зусилля, наближаючи нашу Перемогу.

Журналісти поцікавились позицією Бориса Карпуса щодо інциденту за участі «волонтера» однієї з місцевих організацій.

Служба безпеки оперативно спрацювала, шахрая затримали, він буде покараний, – повідомив міський голова. – На жаль, такі випадки трапляються, і вони кидають тінь на всі волонтерські ініціативи. Впевнений, що ця ситуація стане уроком для тих, хто хотів наживатися на благодійності.