Нововолинські кравчині шиють маски

Сьогодні міський голова Віктор Сапожніков і його заступники Андрій Сторонський  та Олександр Громик  запросили на зустріч керівників приватних швейних підприємств  та швей – підприємців,  котрі вже в умовах сьогодення змінили свою спеціалізацію та практикуються на пошитті масок.

В аптечних закладах їх зараз немає. Тому постало питання, як забезпечувати масками працівників служб, що найбільше контактують з населенням – поліцейських, медиків, комунальників та усіх мешканців міста. За допомогою вирішили звернутися до місцевих кравчинь.

«Хотів би почути,  чи можна у вас замовляти і за якими цінами, щоб наповнити ринок Нововолинська. А можливо порадили б, кого   ще можна  залучити до цієї справи. Допоможемо один одному», – звернувся до присутніх міський голова.

Підприємець Оксана Станицька, яка має своє власне виробництво, розповідає, що замовлень мають сьогодні досить багато з різних міст України, в основному  – від приватних осіб. Адже  чимало  підприємств   в країні закриті.   Однак, турбують окремі питання, які потрібно врегулювати. Насамперед, це доставка сировини та реалізація. Разом з тим, вона добре розуміє ситуацію  і допомогти  місту вважає важливою справою. Її позицію підтримали й інші кравчині, хоча   роботи у кожної зараз – вдосталь. За день виготовляють від 30 до 1500 тисячі масок. Ціни залежно від тканини – від 7 до 25 гривень за маску.

Втім  нововолинські швеї готові допомогти місту.

Відділ  з питань інформаційної поліції, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.