Компенсація послуги «муніципальна няня»

Відповідно до постанови КМУ від 30.01.2019р. № 68 «Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до 3-х років «муніципальна няня» в управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету Нововолинської міської ради станом на 01.06.2020р. на обліку перебувають 10 отримувачів послуги «муніципальна няня».

Послуга з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» надається для підтримки батьків (усиновлювачів), опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до трьох років;

отримувач послуги “муніципальна няня” — батьки (усиновлювачі), опікуни дитини;

муніципальна няня — будь-яка фізична особа — підприємець/юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми, крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

Відшкодування вартості послуги «муніципальна няня» є щомісячною адресною компенсаційною виплатою одному з батьків (усиновлювачів), опікуну дитини до трьох років.

Компенсація послуги «муніципальна няня» виплачується отримувачу послуги «муніципальна няня» у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня.

Право на отримання компенсації послуги «муніципальна няня» мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років (далі — договір) з муніципальною нянею.

Компенсація послуги «муніципальна няня» не призначається батькам, які є батьками — вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.

Договір укладається у письмовій формі між отримувачем послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею.

У договорі має бути визначено, зокрема, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та строк її надання, вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін.

Для отримання компенсації послуги «муніципальна няня» отримувач послуги протягом місяця після укладення договору звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання.