Коронавірус. Нововолинськ: оперативна інформація. 13 червня

За останню добу в Нововолинську методом ПЛР  не підтверджено жодного нового випадку коронавірусної хвороби.

Станом на 10.00 год. 13 червня у Нововолинську зареєстровано 81 випадок захворювань на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 69 людей одужали. випадків летальні.

На даний час у Нововолинській ЦМЛ стаціонарно лікуються 10 громадян, хворих на коронавірус, з них 1– житель міста, 9 – іногородні:  м.Володимир-Волинський-1, Вол.-Волинський р-н – 6,   Іваничівський р-н –2 .

Зокрема, в інфекційному відділенні перебуває 9 пацієнтів: 1 житель міста та 8 іногородніх, в реанімаційному – 1 хвора  ий з Іваничівського району. Один нововолинець, який має коронавірусну хворобу,  лікується в обласній лікарні, а ще 4 отримують лікування амбулаторно.

За увесь період зроблено 201 швидкий тест  і взято 851 забір матеріалу на виявлення вірусу COVID-19 методом ПЛР, в тому числі за останню добу-9. Також у Нововолинській центральній міській лікарні методомІФА М зроблено усього 80 аналізів  та методом ІФА G – 49 аналізів.

Довідково: Центр громадського здоров’я МОЗ України зазначає, що імуно-ферментний аналіз (ІФА) — це вид аналізу, за допомогою якого виявляється комплекс «антиген — антитіло», який виробляється коли організм уражений вірусом. Цей комплекс утворюється завдяки імунологічній реакції антигену з відповідним антитілом. Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

Використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227 «Про затвердження змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба» (COVID-19).

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.