На Волині посилили карантин: призупинена робота дитячих садочків, розважальних центрів, фітнес-клубів

У зв’язку із зростанням рівня захворюваності коронавірусною інфекцією у Волинській області, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила відмінити певні пом’якшення, які діяли впродовж останніх тижнів на території нашого регіону.

Перший заступник голови міської комісії з питань ТЕБ та НС, перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський повідомив, що згідно з рішенням обласної комісії ТЕБ та НС скасовано ряд пом’якшень. Зокрема, заборонено відвідування дошкільних навчальних закладів, а також робота розважальних центрів, фітнес-клубів, проведення планових операцій, крім випадків загрози життю пацієнта (повний перелік карантинних обмежень згідно ДОДАТКУ).

Андрій Миронович також зауважив, що хоч неодноразово обговорювали ситуацію стосовно не дотримання карантинних вимог на ринках Нововолинська, продавці й надалі працюють без масок, захисні екрани встановленні неналежним чином або їх зовсім немає. Не всі відвідувачі ринків  дотримуються маскового режиму та дистанції. Тому перший заступник міського голови наголосив, щоб адміністрація ринку посилила контроль за дотриманням карантинних заходів, адже у разі систематичного порушення вимог можливе зростання захворюваності коронавірусною хворобою.

Крім того, поліція та Держпродспоживслужба  посилюють  контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у закладах, яким дозволено працювати. До порушників вживатимуть більш жорсткі міри покарання, зокрема, складатимуть адміністративні протоколи.

Якщо пройтися вулицями міста, то нема відчуття, що у нас діє карантин. Багато людей його не дотримуються, – зауважив Андрій Сторонський.

Він вкотре  звернувся до мешканців Нововолинська, щоб вони були відповідальними, адже ніхто не може гарантувати, що  в результаті легковажного ставлення до карантинних вимог ситуація не погіршиться.

Начальник штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, заступник міського голови Олександр Громик наголосив на тому, щоб робочі групи продовжували виконувати роботу, щодо перевірки та усунення недоліків у діяльності супермаркетів,  салонів краси та інших закладів,  щодо дотримання санітарних норм під час карантину. Він наголосив на необхідності проведення роз’яснень  щодо скасування послаблень протиепідемічних заходів.

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.