Перевірили стан балконів у житлових будинках

У Нововолинську, відділом державного архітектурно-будівельного контролю було проведено огляд багатоквартирних житлових будинків щодо стану балконів, в ході якого було виявлено ряд недоліків, а саме: пошкодження балконних плит, парапетів, козирків та навісів. Зібрана інформація направлена балансоутримувачам багатоквартирних житлових будинків.

Це дуже актуальне питання для жителів міста, так як в процесі експлуатації балконна плита піддається зносу під впливом атмосферних опадів, промерзання. Все це, звичайно позначається на стані балконної плити, парапетів, козирків та навісів.

Основні ознаки того, що ваша балконна плита, парапет, козирок та навіс знаходиться в аварійному стані:

  • руйнування країв;
  • рихлість на поверхні балконної плити, які легко змиваються водою;
  • відшарування бетону за яким видно арматуру;
  • присутні тріщини великих розмірів між несучою стіною та балконною плитою, парапетом, козирком та навісом.

Перш ніж приступити до ремонтних робіт, варто уважно обстежити і дати оцінку стану балконної плити. Обстеження і ремонт повинен проводити кваліфікований спеціаліст.

Дуже важливо вчасно відстежити цей момент, аби запобігти виникненню негативних наслідків, які можуть призвести до травмування громадян. Просимо прийняти відповідні заходи та привести пошкоджені балкони у належний стан.

Крім того, повідомляємо, що у 2021 році можна брати участь у міській Програмі сприяння діяльності об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків у місті Нововолинську та селищі Благодатному на 2020-2024 роки, для отримання коштів на проведення будівельних робіт, обладнання і т.п., за умови виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю