Міське господарство готове до роботи в осінньо-зимовий період

Про хід підготовки підприємств, організацій та установ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років – перше питання у порядку денному, яке розглянули на сьогоднішньому виконкомі. Начальник відділу будівництва, комунального господарства та газифікації виконавчого комітету Нововолинської міської ради Богдан Миронюк поінформував про обсяг виконаних заходів комунальними службами міста упродовж підготовчого періоду,  а також загострив увагу на тому, що необхідно зробити найближчими днями, аби опалювальний сезон пройшов успішно.

Зокрема, він розповів, що тепло в оселях містян забезпечують 6 котелень – КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та котельні ТзОВ «Теплопостач», які працюють  на  щепі. На цих котельнях виконані необхідні ремонтні роботи. Також проведено гідравлічне випробування всіх зовнішніх теплових  мереж. Замінено 663 м. аварійних ділянок теплових мереж, з них 480 м/п – попередньо ізольовані,  112,1 м/п  внутрішньобудинкових трубопроводів   у 23 будинках. Проведена промивка приладів опалення у 36 квартирах мешканців  та внутрішньобудинкової системи опалення проведена в 85  будинках.

До слова, учора подали теплопостачання у корпуси Нововолинської центральної міської лікарні. А завтра тепло надійде і в оселі нововолинців.

Богдан Миронюк зазначив, що на виконання заходів шодо підготовки до опалювального періоду  освоєно майже 3 мільйони гривень.

Доповідач наголосив на реалізації проєкту «Капітальний ремонт (заміна котлів та  встановлення конденсаційного економайзера) котельні 15-го мікрорайону по вул. Луцькій, 25 Г в м. Нововолинську» загальною вартістю 20 549 тис. грн.

Начальник відділу акцентував увагу на заходах, виконаних   підприємством «Нововолинськводоканал».

З цією метою обстежено та підготовлено 21 артезіанську свердловину водозабірних споруд (що є 100% від запланованого).

У   Нововолинську та сел. Благодатному   ліквідовано 139 аварійних поривів водопровідних мереж. Експлуатаційними дільницями замінено 530 м п водогінних, вуличних водопровідних мереж різних діаметрів.

На виконання заходів з підготовки   Нововолинськводоканалу до роботи осінньо-зимового періоду   витрачено понад 3546,57 тис. грн. власних коштів підприємства та   з бюджету міста.

Чималий комплекс робіт  було проведено і житлово-комунальним об`єднанням Нововолинської міської ради.Богдан Миронюк  зауважив, що  комунальними підприємствами «УЖК №1», «УЖК №2»   підготовлені до зими з видачею паспортів готовності 287 будинків (100%).

-Враховуючи умови карантинного обмеження, проведений значний обсяг робіт по утриманню та збереженню житлових будинків: відремонтовані 58 покрівель,  в тому числі 24 шиферних та 34 рулонних, відремонтували  25  цоколів і т.д.  Відповідно до затверджених графіків проводиться перевірка стану та прочистка димовентиляційних каналів. Ремонтні роботи, в тому числі по закриттю слухових вікон та дверей , продовжуються. Чималий об”єм робіт виконано і ОСББ, -розповів Богдан Миронюк.

На стадії завершення  роботи з капітального та поточного ремонту міських доріг, які здійснюються  виробничим управлінням комунального господарства за рахунок коштів міського та обласного бюджетів.

До роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 11 одиниць спеціалізованої техніки з 13 запланованих, які налічує автопарк виробничого управління  комунального господарства.

Начальник галузевого відділу наголосив і на проблемних питаннях, які, зокрема, стосуються заборгованості КП «Нововолинськтеплокомуненерго» за природній газ, завершення заходів з підготовки до зими житлового фонду ОСББ та ЖБК з оформленням паспортів та актів готовності, а також завершення робіт з ремонту доріг комунальної власності міста. Актуальним залишається проведення претензійно-позовної роботи з усіма категоріями споживачів щодо стягнення заборгованості за надані житлово-комунальні послуги та спожиті енергоносії.

Радник міського голови Володимир Рожелюк, куратор комунальної галузі, звернув увагу керівників комунальних підприємств на оперативному виконанні окремих заходів, які стосуються завершення до 1 листопада грейдерування вулиць без твердого покриття, інспектування під’їздів, підвалів, горищ будинків  щодо їх утеплення.

Підсумовуючи обговорення питання, міський голова Віктор  Сапожніков акцентував тувагу на відповідальності керівників усіх служб.

-Зима поблажок не робить нікому. І хоча й справді спільно нам вдалося багато зробити для того, аби холоди не застали зненацька, та заспокоюватися рано.  Наголошую й на тому, що після виборів до нашої громади доєднуються  села і вже зараз маємо спільно подумати про те, як і що слід зробити, аби взимку і там дороги  були розчищеними, регулярно їздив транспорт і т.д. Впевнений, що взаєморозуміння є і новий опалювальний сезон пройде, як і попередні, без збоїв, – резюмував Віктор Сапожніков.

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.