У нововолинській лікарні буде киснева станція

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції у Нововолинську, як і в Україні, не є втішною. За останню добу  у нашому місті зафіксували ще 30 нових випадків хвороби, а за увесь період пандемії  зареєстровано 1446 випадків захворювання на Covid-19.

Більше 60 відсотків ліжкомість зайнято в інфекційному відділенні. Зараз там лікується  27 мешканців  міста та 1 житель Іваничівського р-ну, з них 6 хворих – у реанімації. Крім того, у відділенні перебуває 12 пацієнтів  з підозрою.

-Напрацьовано питання щодо можливого відкриття додаткових 20 ліжок на базі  неврологічного відділення, де лікуватимуться хворі з нескладним перебігом  хвороби, – розповів т.в.о. директора Нововолинської центральної міської лікарні Андрій Сторонський.– На сьогодні актуальним залишається питання будівництва кисневої станції.   Вона вартуватиме  майже 3 мільйони гривень. Вже готова проєктно-кошторисна документація, сподіваюся, на найближчим днями вона пройде експертизу і тоді розпочнемо перемовини з підрядником, який встановлюватиме кисневу бочку на 5 тисяч літрів. Орієнтовно цей процес плануємо завершити до кінця грудня нинішнього року. 25 кисневих точок буде підведено до інфекційного відділення та централізовано кисень постачатиметься у  реанімацію і приймальне відділення екстреної допомоги, у якому, за необхідності, плануємо відкрити 8 реанімаційних ліжок. Таким чином, реанімація розшириться до 16 ліжок.

 Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.