Щоб негода не застала зненацька

Два питання: про стан епідемічної ситуації у Нововолинську, пов’язаної із поширенням гострої респіраторної хвороби СОVІD-19, спричиненої коронавірусом  SARS-Co-2,  та про готовність комунальних служб до роботи під час ускладнення погодних умов у зимовий період на автошляхах територіальної громади, розглянули сьогодні, 13 січня, на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, яку провів міський голова Борис Карпус.

  -З початку пандемії у нашому місті захворіло на коронавірус 2160 людей, в тому числі 7 – за останній день, – зазначила   завідувачка  Нововолинським міськрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний  центр Міністерства охорони здоровя України»   Наталія Мариніна.- 92,4 відсотки  від усіх, хто вже переніс цю недугу, виздоровіли. Найбільш уразливою  залишаються люди віком від 50 років та старші. Хоча останнім часом число захворілих невелике, але це не повинно заспокоювати, бо люди під час свят стали менше звертатися до лікарів, а, відтак, зменшилася   кількість ПЛР-тестів.

За словами заступника директора КП «Нововолинська міська  лікарня» Олімпіади Галас, зараз на стаціонарному лікуванні перебуває 24 таких хворих, у 18 з яких ковід підтверджено, а решта ще чекають результатів ПЛР-тестів.

Дирекція дошкільного навчального закладу № 3 поінформувала про те, що на коронавірус захворіла підсобна працівниця харчоблоку. Вона контактувала з кухарями, але обидві жінки уже перехворіли на цю недугу.Після дискусії дійшли згоди: садочок не закривати, а кухарі уже сьогодні мають здати ПЛР-тести і за їх результатами  прийматимуть остаточне рішення.

Щодо готовності комунальних служб  до роботи  під час ускладнення погодних умов, то перший снігопад засвідчив: вона налагоджена нормально. Ще з другої години ночі, як тільки засніжило, на траси вийшла снігоочисна техніка, а  в передобідню пору її вже скерували на території сільських громад Грядівського старостинського округу та Грибовиці. Для запобігання аварійним ситуаціям уже використано понад десять машин піскосуміші.

Міський голова Борис Карпус  детально зупинився на окремому дорученні першого заступника Голови  Державної служби з надзвичайних ситуацій,  у якому закцентовано увагу  місцевих органів влади та служб цивільного захисту  щодо сталого функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання  населених пунктів і транспортного сполучення  під час погіршення погодних умов, зокрема, значному зниженні температури та сніговіях.

Керівники відповідних служб   запевнили, що усі вони готові до роботи в екстремальних умовах і зроблять усе можливе, аби не допустити у нашому місті надзвичайних ситуацій.

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.