Відвідали заклади середньої та дошкільної освіти на 15 мікрорайоні

Днями міський голова Борис Карпус і його заступниця Вікторія Скриннік побували з робочим візитом у Нововолинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5. Тут зроблено багато вагомих кроків для покращення матеріально-технічної бази, зокрема, оновили спортивний і актовий зали, замінили частину вікон на енергозберігаючі, встановили індивідуальний тепловий пункт, у харчоблоці оновили столи та освітлення. Власними силами зібрали експонати та облаштували музей, оформили ігрові зони для школярів. Завдяки перемозі у проєкті, школа отримала інтерактивну дошку. Директорка навчального закладу Майя Кльофа зазначила, що найбільш гострою залишається потреба встановлення огорожі та облаштування ігрових павільйонів і зон на подвір’ї закладу освіти. Крім того, необхідно замінити паркет у коридорах школи, відремонтувати санітарні вузли, встановити  енергозберігаючі вікна у фоє. Ремонту потребують також музичні кімнати, класи та бібліотека.

 

Міський голова та його заступниця також побували у дошкільному навчальному закладі №5 комбінованого типу національного відродження з гуманітарно-естетичним профілем “САМОЦВІТ”. У дитячому садочку придбані нові меблі для груп, замінені вікна, закуплена техніка. Наразі працюють над приведенням харчоблоку до вимог НАССР. Модернізації потребує територія садочку – зокрема, потрібна огорожа, сучасні ігрові майданчики, якісне асфальтне покриття і бордюри.


Нововолинський дошкільний навчальний заклад №9 – ще одна установа, яку оглянув Борис Карпус та Вікторія Скриннік. Заклад має хорошу матеріально-технічну базу. Особливістю ДНЗ №9 є можливість проводити із дошкільниками заняття з плавання  у сучасному басейні. Разом із тим, є потреба модернізації території закладу. Оновлення потребує асфальтне покриття, фасад і цоколь будівлі, паркан. Необхідно оновити й частину обладнання у харчоблоці.

Міський голова наголосив, що у дитячих садочках треба оновити меблі у спальнях, де відпочивають малята, адже комфортний здоровий сон такий же важливий, як і активні заняття дітей.

Борис Карпус повідомив всім керівникам навчальних закладів про переваги участі у проєктній роботі, яка дає можливість отримувати додаткові джерела фінансування, та пропонував визначити людину, яка б відповідала за цей напрямок роботи у школах і дошкільних навчальних закладах.