У Нововолинську поновили видачу «Пакунків малюка»

10 лютого 2021 року до Управління соціального захисту населення Нововолинської міської ради надійшло 5 «пакунків малюка». Про це повідомили в управлінні. Також 70 «бейбі-боксів» отримало КНП «Нововолинська центральна міська лікарня».

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 1180 від 25.11.2020 року одноразова натуральна допомога «пакунок малюка» надається на дітей, народжених починаючи з 24 жовтня 2020 року включно.

На даний час до управління соціального захисту населення надійшло 50 звернень за отриманням «пакунку малюка», з них – 31 особа отримала грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Відповідно до Постанови, «пакунок малюка» видається закладом охорони здоров’я за місцем народження дитини.

Також передбачена процедура його видачі структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання отримувача у разі:

o відсутності «пакунка малюка» в закладі охорони здоров’я;

o народження дитини за межами України;

o народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я.

Щоб отримати «бейбі-бокс» в Управлінні соціального захисту населення необхідно у закладі охорони здоров’я взяти:

o довідку про те, що «пакунок малюка» не видано у зв’язку з його відсутністю;

o документ, що підтверджує факт народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я, а у разі коли заклад охорони здоров’я не проводив огляд матері та дитини, документ, що підтверджує факт народження дитини видається медичною консультативною комісією.

Заяву про отримання натуральної допомоги «пакунок малюка» необхідно подати не пізніше 30 календарних днів з дня народження дитини, а для дітей, які народжені поза межами закладу охорони здоров’я або за межами України заяву можна подати протягом 1 року з дня народження дитини.

У разі неотримання «пакунка малюка» протягом 30 днів з дня народження дитини з поважних причин, отримувач має право звернутись із заявою для отримання грошової компенсації