Почалась реєстрація на навчання з відкритих даних: запрошують усіх охочих

Мінцифри запршує всіх охочих долучитися до Інтенсиву з відкритих даних для початківців. Інтенсив буде корисним усім, хто прагне дізнатися, як відкриті дані можуть допомагати в щоденних справах, створювати нові можливості для розвитку бізнесу, громадянського суспільства та держави загалом.

Учасники, зокрема, дізнаються:

  • Що таке відкриті дані
  • Який економічний та антикорупційний потенціал вони мають
  • Де їх шукати
  • Які існують інструменти для аналізу відкритих даних

Учасники мають можливість обрати рівень навчання:

  • базовий: один день із 10:00 до 13:00, що включає лише теоретичну частину;
  • підвищений: два дні з 10:00 до 13:00 — теоретична частина та практика.

Інтенсиви з відкритих даних для початківців будуть проведені у формі вебінару. Участь у навчанні безоплатна. Обрати зручні дати та зареєструватися на Інтенсив з відкритих даних для початківців можна тут.

Також запрошуємо взяти участь в Інтенсиві з аналізу та візуалізації відкритих даних у Microsoft Excel тa Power BI. Ця навчальна програма розрахована на аналітиків, дослідників, журналістів, представників громадських організацій та просто зацікавлених людей, які мають початковий рівень володіння пакетом програмного забезпечення Microsoft Office.

Мета інтенсиву — сформувати навички ефективного аналізу та візуалізації даних для вирішення різноманітних управлінських проблем.

Інтенсив триватиме два дні й відбуватиметься 22 та 24 березня з 10:30 до 15:30. Після кожного навчального дня учасники й учасниці отримають тренувальні завдання.

Зареєструватися на Інтенсив з аналізу та візуалізації відкритих даних можна тут.

Після успішного завершення навчання з обох інтенсивів учасники отримають сертифікати від Міністерства цифрової трансформації України.

Невдовзі буде оголошено про проведення й інших навчальних програм із відкритих даних. Більше новин про розвиток сфери відкритих даних та навчальні заходи — на порталі Дія.Відкриті дані.