Потерпілі на виробництві отримали від ФССУ майже 1 млрд грн підвищених страхових виплат

Упродовж квітня Фонд соціального страхування України виплатив для потерпілих на виробництві та членів їх родин майже 1 мільярд гривень щомісячних страхових виплат – виплати було профінансовано у підвищеному розмірі для понад 190 тисяч осіб.

Щомісячні страхові виплати – це страхові гарантії для кожного працівника у разі стійкої втрати працездатності через нещасний випадок на виробництві, професійне захворювання або бойові дії. Їх забезпечення гарантується Фондом соціального страхування України пожиттєво або до повного відновлення здоров’я, а розмір виплат системно підвищується.

У 2022 році щомісячні страхові виплати було збільшено в умовах воєнного стану – перерахунок на 14% успішно проведено фахівцями Фонду в усіх регіонах попри чисельні технічні складнощі, бойові дії, тимчасову окупацію і зруйновані приміщення.

У результаті проведеного перерахунку потерпілі та їх сім’ї вже отримали щомісячні страхові виплати, які у середньому зросли на 629,7 гривень для кожної особи.

Нагадаємо, відповідне рішення про проведення перерахунку розробило Міністерство соціальної політики та затвердив Кабінет Міністрів України.

Пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України