Внаслідок бойових дій постраждав 281 працівник, 96 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 132 випадки травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждав 281 працівник (+19 за останній тиждень), 96 з них загинули.

Найбільша кількість потерпілих зареєстрована у Миколаївській області – 54 постраждалих, 24 з яких травмовані смертельно, Києві – 51 постраждалий, 19 смертельно, на Донеччині – 31 постраждалий, 7 смертельно, а також в Сумській області  – 22 постраждалих, 8 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

Пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України