З майбутніми бізнесменами зустрілися представники Головного управління ДПС у Волинській області

Як започаткувати свій бізнес та що для цього потрібно? Який механізм оподаткування суб’єктів господарювання під час воєнного стану? – ключові питання зустрічі, яка відбулася за ініціативи Луцького міського центру зайнятості та Головного управління ДПС у Волинській області.

Сьогодні є люди, які в умовах воєнного стану, задумуються про свою справу. Відразу виникають питання: як почати, звідки взяти капітал, і що необхідно робити?

Реєстрація та вибір системи оподаткування це один з найбільш важливих питань старту. «Саме від нього залежить чистий прибуток. В Україні існує дві поширені організаційно –
правові форми: підприємство (юридична особа) або підприємець (фізична особа). Вони різні. Кожна з них має переваги та недоліки», – зазначила завідувач сектору інформаційної
взаємодії Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

Усі бажаючі отримали індивідуальні консультації.

Крім того, представник ГУ ДПС в області Олена Нікотіна ознайомила присутніх про особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів.

Детальну інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області