Продовжуємо інформувати про благодійні ініціативи у Нововолинській громаді

Один з напрямів роботи гуманітарного штабу Нововолинськ.HELP – сортування і видача ліків та виробів медичного призначення. Тут на постійній основі формують і відправляють на передову аптечки для Захисників. Мешканці Нововолинської громади та внутрішньо переміщені особи також можуть звернутися, щоб отримати медикаменти. Для цього треба мати довідку з призначенням від лікаря.

Четверо нововолинянок вже рік щодня приходять наводити лад з медикаментами на складі гуманітарного штабу. Світлана Рибак, Ніна Якобчук, Лілія Войтович, Ірина Кривецька – фахові фармацевти, тому орієнтуються, які ліки необхідні при застуді, для зупинки кровотечі, для профілактики харчових розладів, знеболення тощо.
«У перші місяці після вторгнення росії, ми отримували великі партії ліків, виробів медичного призначення, підгузків від благодійників з-за кордону, – пригадують волонтерки, – Зараз передають значно менше, тому працюємо із залишками».
Найбільше медикаментів отримали з Нідерландів, Польщі, Німеччини, Італії, Румунії.
«Ми з дівчатами не задумувалися чи долучатися до волонтерства. Почули, що потрібна допомога і відразу об‘єдналися в команду. Щодня приходимо у гуманітарний штаб Нововолинськ.HELP як на роботу».
Комплекти ліків волонтери регулярно передають на передову, а також налагодили співпрацю з військовими частинами та госпіталями.

«Кожен мусить робити те, що може і вміє, щоб наблизити нашу Перемогу» – кажуть волонтерки.