Усі заклади, яким дозволено працювати під час карантину у Нововолинську, будуть відчинені

У вихідні дні на Волині вводиться режим максимального обмеження пересування.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський  прокоментував  рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та  надзвичайних ситуацій №9 від 9 квітня 2020 року щодо запровадження  додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на період карантину  з метою запобігання поширенню на території Волинської області гострої респіраторної  хвороби COVID-19. Це рішення викликало певний ажіотаж і паніку й  серед нововолинців.

-Щойно відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та  надзвичайних ситуацій, на якому прийнято рішення рекомендувати мешканцям міста максимально дотримуватися карантинних заходів. Не буде жодних обмежень у роботі  продуктових магазинів, аптек, АЗС та інших закладів торгівлі, яким дозволено  Постановою КМУ здійснювати свою підприємницьку діяльність. Ні в суботу, ні у неділю вони закриті не будуть, якщо це не передбачено їхнім графіком, – пояснив Андрій Сторонський.

Перший заступник міського голови звернувся до громадян не панікувати, не створювати черг у магазинах  у вихідні дні, щоб придбати необхідні товари. Вкотре закликав дотримуватися карантинних заходів  та  перебувати вдома.

Андрій Сторонський також повідомив, що сьогодні він провів зустріч із керівниками релігійних організацій. Наближається велике християнське свято – Вербна неділя. Він акцентував увагу на тому, аби люди не збиралися біля церкви і не створювали скупчення. Священники освятять вербу і роздадуть на подвір’ї прихожанам.   Заходи спрямовані на те, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції у місті. Адже на сьогодні в Нововолинську три  підтверджених випадки захворюваності на коронавірус. На обстеженні – 79   контактних осіб.

-У цей нелегкий час треба відповідально віднестися до цієї ситуації. Залишаймося вдома. Разом ми подолаємо ці негаразди, – сказав Андрій Сторонський.

ПРОТОКОЛ  № 5 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій.