У Нововолинську готуються до відкриття промислового ринку

14 травня Уряд прийняв постанову, яка надає дозвіл на відновлення роботи непродовольчих ринків,  котрі працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів.   

Розуміючи важливість питання, аби не втрачати часу, сьогодні  вранці  його розглянули   на засіданні комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

– Ринки я не закривав і не відкриваю. Частина нині діючого ринку,  що віднесена до непромислової групи, не відповідає  багатьом вимогам. Але він може працювати, однак, всі нормативи мають бути виконані, адже  йдеться про життя й здоров’я людей і  треба врахувати усі ризики, – сказав керівник міста.

Директор Нововолинського ринку Ігор Федоришин зазначив,  що він, як керівник, готовий взяти на себе відповідальність.

 «Однозначно, витримати всі вимоги буде досить складно.  На мою думку, аби   30 відсотків контейнерів відкрилося – це  максимум, бо люди, які себе бережуть, не підуть торгувати. Ми з підприємцями продуктової групи підписали угоди, що вони забезпечать виконання усіх заходів безпеки.  Такі самі   хочемо укласти і з тими, хто торгує промисловими товарами», – зазначив директор ринку.

Міський голова акцентував увагу на дотриманні дистанції   між продавцями і покупцями. Підкреслив, що треба регулювати кількість людей, котрі заходять на ринок і виходять з його території. На його думку, можна організувати торгівлю таким чином, щоб контейнери працювали у шахматному порядку.

Ігор Федоришин наголосив, що планують відокремити промислову чистину від продуктової, зокрема, облаштувати окремі входи та виходи. Будуть проводити температурний скринінг покупців і продавців. Також придбали гучномовець, через який активно інформуватимуть про дотримання правил безпеки.

Врешті члени комісії вирішили,  що  адміністрація ринку повинна забезпечити усі необхідні санітарно – епідемічні  заходи, за яких дозволять відкрити торгівлю промисловими товарами. Важливо не допустити  скупчення людей, що стане загрозою збільшення кількості хворих.

До слова, сьогодні вранці  відкриття непродовольчої частини місцевих ринків   вимагали кілька десятків підприємців, які зібралися неподалік міськради. З ними спілкувався перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський. Також підприємці просили відміни сплати податків за період вимушеної перерви у роботі, на що Андрій Сторонський зазначив, що жодне з міст Волині, де є ринки, цього не робило. Адже податки формують левову частину міського бюджету, з якого виплачують зарплату вчителям і медикам, ремонтують дороги, школи, дитсадочки та іншу інфраструктуру, а також забезпечують життєдіяльність міста.  На період карантину свою діяльність у місті зупинило 8 підприємств а два працювали обмежено.

Відділ з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення.