Податківці нагадують волинським землевласникам про заборговану плату за землю

Громадяни-землевласники та землекористувачі у січні-листопаді 2021 року спрямували до місцевих бюджетів Волині майже 75 мільйонів гривень плати за землю. Це на 11,3 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.
Разом з тим, 42 тисячі волинян ще не перерахували визначену суму плати за землю до бюджетів громад. Ці громадяни боргують понад 18 мільйонів гривень земельного податку.

У Головному управлінні ДРС у Волинській області просять землевласників не зволікати з перерахуванням земельного податку, щоб не потрапляти до переліку боржників бюджету.
«Насамперед, кожен власник землі чи нерухомості зобов’язаний сплачувати законодавчо визначені податкові платежі. Саме плата за землю належить до вагомих джерел бюджетних надходжень громад. Просимо волинян подбати про фінансову спроможність громади, тобто виконати свій конституційний обов’язок щодо сплати податків», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.
Водночас у податковій службі нагадують волинянам, котрі придбали землю чи інші активи за кошти, що не були оподатковані, про можливість скористатися правом на податкову амністію.
«Якщо земельна ділянка набута в межах норм безоплатної приватизації, її декларувати не потрібно. Про інші земельні наділи, придбані за кошти без сплати ПДФО, варто відзвітуватися у рамках одноразового добровільного декларування», – підкреслила Світлана Савчук.

Довідково: з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.
Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області